Cultuur & Debat

after the siren, before the bell

after the siren, before the bell vindt plaats op de eerste maandag van de maand, beginnend na het luiden van het luchtalarm om 12:01:27 en eindigend om 12:59:59 als het luiden van de grote stadsklokken begint. In dit stukje tijd opent de geluidsinstallatie en performance een akoestische draaikolk, die luisteraars, stemmen, spraak en omgevingsgeluiden naar binnen lokt. Deze versie bevat tekst en geluidsopnames die zijn geschreven en uitgevoerd door Becket MWN en die poorten openen tussen de Crystal Cathedral (Garden Grove, Los Angeles, VS) en de Thomaskerk (Amsterdam, NL).

Door omstandigheden is deze performance van de eerste maandag van de maand verplaatst naar vrijdag 24 mei. Er wordt een lichte lunch aangeboden. Gratis aanmelden voor deze performance via de knop hieronder.


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Doelgroep: Volwassenen
  • Locatie: De Thomas

Meer informatie

after the siren, before the bell wordt uitgevoerd door Becket MWN en is gemaakt door David Rueter and Marissa Lee Benedict. Dit project wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en is ontwikkeld in samenwerking met projectruimte When Site Lost the Plot (Amsterdam, NL).

Foto: Stadsarchief Gemeente Amsterdam