Cultuur & Debat

Carel Kraayenhof & Leoni Jansen – Melancholie in de polder II

Met Leoni en Carel op het podium heb je twee ras-muzikanten met mooie muziek en verhalen in huis en een gezamenlijke beleving van wat live muziek kan brengen. Met stukken van Piazolla, Schotse traditionals, maar ook Nederlandstalige muziek. Een bandoneon, een gitaar, een prachtige stem en een bodhran. Hoe simpel en hoe prachtig!

Carel Kraayenhof en Leoni Jansen zijn dorpsgenoten. Tijdens de werkeloze corona-periode ontdekten ze elkaar en elkaars liefde voor de muziek. Van het één kwam het ander en inmiddels spelen ze samen hun tweede programma ‘Melancholie in de polder’. (Het eerste speelden ze vorig jaar ook in de Keizersgrachtkerk.)

Toegang: €22,50 – kaarten bestellen


Evenementgegevens


Meer informatie

“Hoe is het om samen op het toneel te staan?” vroeg journaliste Bianca Bartels hen tijdens een interview.
Carel: “Soms is het alsof we op een groene weide in het zonnetje liggen, soms voelt het alsof we met onze nagels aan een klif hangen en weer een andere keer gaan we heel moe het podium op en komen we er blakend van energie weer af.”
Leoni: “Never a dull moment dus. Meestal gebruiken we de eerste twee nummers om af te tasten hoe we erbij zitten en hoe we het beste het publiek kunnen bereiken, want dat is iedere keer anders. En dan is er altijd een heel concreet moment waarop iedereen in de zaal zichzelf vergeten is en dat we samen met het publiek zijn, alsof iedereen tien centimeter boven zijn stoel zweeft. Dáár doen we het voor.”