Gesprek & Ontmoeting

Cirkel van verbinding

Velen van ons zijn ongerust over hoe het gaat met Nederland. Ook wij. We zijn bang dat groepen mensen in ons land uit elkaar worden gespeeld en dat willen we niet. We merken dat verschillen in onze samenleving leiden tot uitsluiting. Dat het ons land verdeelt in ‘zij’ en ‘wij’. We kennen er allemaal voorbeelden van.

Daarom hebben we besloten een eerste stap te zetten en we hopen dat je meedoet. We nodigen je uit om op zondag 17 maart om 12.15 uur naar het Museumplein in Amsterdam te komen, de kant van het van Goghmuseum. Daar komen we alleen met onszelf en niet met vlaggen of borden. We vormen daar een cirkel van verbinding. In de cirkel worden we eerst stil en gaan dan rustig in gesprek met onze buur. Rond half 1 zingen we samen een lied en beëindigt Ferdinand Borger, predikant en theatermaker, de samenkomst op het Museumplein met een zegen.

Dan gaan we samen naar de Keizersgrachtkerk (Keizersgracht 566, om de hoek van de Spiegelstraat). Daar is koffie en een broodje en daar begint het gesprek onder leiding van Ferdinand. Daar horen we van elkaar hoe zo’n scheiding tussen mensen ontstaat en wat voor effect het heeft. En we hopen dat deze eerste stap een goed vervolg kan krijgen. Want echte hoop betekent handelen. Maar daarvoor hebben we ook jou nodig: sluit je aan bij die bonte kring van mensen en kom naar het Museumplein!


Evenementgegevens


Meer informatie