Cursus & Workshop

De imperfecte meditatiecursus

Hoeveel doelen zijn er nog af te vinken voor het perfecte plaatje compleet is? Hoe hard goochel je om alle ballen in de lucht te houden? En hoe ga je ermee om als het leven plotseling toch anders loopt dan je had bedacht en gehoopt?

Adem in, adem uit. Breng je aandacht naar je voeten, voel de grond die onder je is. In de traditie van christelijke spiritualiteit vinden we meditatievormen die willen helpen om het leven in al haar kwetsbaarheid te ontvangen. Rob Boersma neemt ons in zes maandagavonden mee op de weg van kwetsbaarheid en imperfectie.


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 20/11/2023 19:30

  • Doelgroep: Jongvolwassenen, Volwassenen

Meer informatie

Elke avond begint met een grondhouding van ontspanning en aandacht. Op die rustige basis oefenen we steeds met een nieuw thema, geïnspireerd op het werk van Brené Brown (‘De moed van imperfectie’) en Christa Anbeek (‘Kwetsbaarheid omhelzen’). Daarbij worden in elke sessie verschillende meditatievormen gebruikt. Je mediteert bijvoorbeeld met een (bijbel)tekst, een schilderij of met muziek, zittend, wandelen of dansend. Zo ontdek je geleidelijk wat jou helpt om los te komen van de druk die je jezelf kunt opleggen. Bergt kwetsbaarheid misschien een verborgen kracht?

Data
Elke meditatieavond staat een ander thema centraal.

Maandag 11 september – Het perfecte plaatje
Maandag 25 september – Kwetsbaar zijn
Maandag 9 oktober – Imperfect mogen zijn
Maandag 23 oktober – Leren van Jezus
Maandag 6 november – Door de ogen van de ander
Maandag 20 november – Authenticiteit

Tijd
Inloop 19:15 uur, start 19:30 uur, einde 21:30 uur

Voertaal
Nederlands

Ervaring niet nodig
Iedereen is welkom om mee te doen aan de cursus – of je nu wel of geen ervaring hebt met meditatie of met christelijke spiritualiteit.

Kosten
Als alle deelnemers € 120,- betalen, kunnen we daarvan de kosten voor de begeleiding en materialen van de cursus dekken. Daarom is dat het standaardtarief voor deze cursus. Maar we vinden het belangrijker dat je meedoet dan dat je betaalt! Je kunt kiezen voor het reductietarief van € 75,- als dat je helpt om er bij te zijn. Of kies voor een vrije donatie die past bij wat je kunt geven. Je bent altijd welkom!

Uitproberen
Wil je eerst even proeven van de stilte voor je er meteen zes avonden in duikt? Dat kan! Voor de eerste avond zijn ‘proeftickets’ beschikbaar, losse tickets zodat je lekker vrijblijvend kan uitproberen of het iets voor je is.

Aanmelden
Aanmelden kan voor de hele serie of een losse avond, via een mailtje naar kirsten@gist.amsterdam. Er is plaats voor maximaal 12 personen. De cursus gaat door als er minimaal 8 deelnemers zijn. Heb je nog vragen? Mail gerust naar info@gist.amsterdam.