Activiteit

Geloof je het nog?

Volop hete hangijzers in de bijbel. De Zondagavondkerk in Amsterdam en het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap organiseren op 23 maart een avond om in gesprek te gaan met drie wetenschappers, vragen te stellen en te verdiepen.

De ‘Wetenschapsbijbel’, met naast de bijbeltekst bijdragen van wetenschappers, helpt lezers op een weg te vinden tussen het bijbelse en het huidige wereldbeeld. Dat vraagt om een goed gesprek, met ruimte voor vragen.

Op donderdag 23 maart zullen drie wetenschappers een kort verhaal delen, met alle ruimte voor gesprek en discussie. Oudtestamenticus Koert van Bekkum stelt de vraag: hoe serieus kun je de bijbelverhalen nemen, gemeten aan de huidige standaard van geschiedschrijving? Filosoof Jeroen de Ridder spreekt over de betrouwbaarheid van onze kennis, waar is onze kennis op gebaseerd. En waar vertrouw je op als je nadenkt over levensvragen? Bijbelwetenschapper Anne-Mareike Schol-Wetter stelt de vraag of de bijbel een vrouwonvriendelijk boek is, dat ook slavernij propageert?

 


Evenementgegevens

  • Datum:

Meer informatie

De discussieavond vindt plaats op 23 maart en start om 19.30 uur in de Engelse Kerk (Begijnhof 48) in Amsterdam. Nadien is er een borrel. Toegang is vrij, aanmelden is ook niet nodig.