Cultuur & Debat, Gesprek & Ontmoeting

Keti Koti tafel

Ter gelegenheid van Keti Koti hebben we in de Muiderkerk de traditie opgebouwd met de Keti Koti tafel. We doen dat in de vorm van een gezamenlijk ontbijt waar ruim 100 mensen aan mee doen. Tijdens het ontbijt gaan witte mensen en mensen van kleur met elkaar in gesprek over de doorwerking van het slavernijverleden hier en nu.


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Doelgroep: Jongvolwassenen, Volwassenen
  • Locatie: Muiderkerk

Meer informatie

De Muiderkerk in Amsterdam is een belangrijke plek waar we al vele jaren op Keti Koti te gast zijn. Hier zal in de vroege ochtend het Keti Koti dialoogontbijt plaatsvinden, zodat er daarna voldoende gelegenheid is om de herdenking bij het Nationale Slavernijmonument in het Oosterpark bij te wonen. Hier vindt de landelijke herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen op 1 juli 1863 plaats.

Het is wel noodzakelijk om je op te geven. Deelname is gratis. Het is op zaterdag 1 juli en begint om 9.30 uur. Vanaf 9.00 uur inloop.

Het is mogelijk dat er geen plaats meer is. Dan kun je je nog altijd opgeven als vrijwilliger om te helpen bij het ontbijt en je kunt dan toch meedoen. Wij zijn blij met alle tafeldekkers, afwassers, opruimers en bedieners.