Bijzondere viering

Muziekviering in de Oude Kerk: Nawras Altaky

Op deze zondag is de Syrische zanger, componist en ud-speler Nawras Altaky te gast tijdens de kerkdienst van de Oudekerkgemeenschap. Tijdens de dienst wordt de traditionele gastpreek muzikaal ingevuld door Nawras Altaky. Hij zingt een ‘mawwāl’, een gebedslied voor de ziel dat zowel in de christelijke en moslimtraditie wordt gebracht tijdens  diensten. Altaky componeert speciaal voor deze gelegenheid een nieuwe mawwāl en laat zich bij zijn vertolking inspireren door de bijbelteksten Ezechiël 17, 22-24 en Marcus 4, 26-34 en Psalm 92.

Nawras Altaky (1995) is geboren in As-Suwayda in het zuiden van Syrië. Vanwege de oorlogssituatie moest hij zijn geboorteland ontvluchten. Op het Utrechts Conservatorium haalde hij onlangs zijn master degree compositie en uitvoering. Ook was hij te zien en te beluisteren op onder andere North Sea Jazz en het Grachtenfestival en in concertzalen zoals Paradiso en het Bimhuis. Het repertoire van Nawras Altaky is zeer veelzijdig; hij speelt zowel jazz, als traditioneel en modern klassiek geïnspireerd door Arabische en westerse klanken.


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Doelgroep: Volwassenen
  • Locatie: Oude Kerk

Meer informatie

Voorganger is Netty de Jong-Dorland. De Sweelinckcantorij zingt onder leiding van Herman Mussche een van de voor hen geschreven nummers, Wibren Jonkers is de organist. Tijdens de dienst vindt het avondmaal plaats.

Iedereen is welkom, of u nu elke week of nooit in onze kerk komt, we zorgen dat het gemakkelijk te volgen is. Toegang is gratis.