Cultuur & Debat

Organ in Situ / Sound Event #3

Vrijdagavond 14 juni presenteert de groep Sound Rebellion hun Sound Event #3. Een groepsimprovisatie als eerste deel van het concert, gevolgd door een tweede improvisatie, waarbij iedereen – gastmusici die langskomen, maar ook het publiek – kan meedoen. Na de eerste helft wordt de ruimte ingericht voor muzikanten en muziekliefhebbers, om mee te komen spelen, niet alleen op de orgels maar in elke vorm denkbaar. Sound Rebellion gelooft in muziek als een bewegende kunstvorm: van naar elkaar luisteren en samen creatief zijn.

Maakt u het zich vanavond gemakkelijk in de kerkruimte. Ga zitten, staan of liggen waar je wilt. Sta jezelf toe de dag achter je te laten, je ogen te sluiten en te luisteren zoals je nog nooit eerder hebt geluisterd. Voel je thuis, onder vrienden, voel de muzikaliteit die je kunt bieden. Wij willen graag dat je meedoet aan de collectieve improvisatie in de tweede helft van het Sound Event #3. Er zijn geen oordelen, wees niet verlegen.


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Doelgroep: Volwassenen
  • Locatie: De Thomas

Meer informatie

Sound Event #3 is het slotconcert van Organ in Situ, een jaarlijkse workshopweek in Het Orgelpark, georganiseerd door de Vrije Universiteit, in samenwerking met Het Orgelpark. Dit jaar vindt Organ in Situ voor het eerst plaats in samenwerking met De Thomas, met Sound Event #3, in De Thomaskerk. Met speciale dank aan de Maurice Amado Foundation, New York. https://organinsitu.com/