Gesprek & Ontmoeting

Pride Pelgrimage

De Pride Pelgrimage voert dit jaar van Zandvoort naar Amsterdam. Als Pride Pelgrims willen we dankbaarheid tonen voor wat bereikt is in kerk en samenleving. Met de pelgrimage vieren we diversiteit en roepen we op tot ruimte voor verbetering waar dat nog nodig is. De pelgrimage is een mix van lopen, vieren, uitwisselen, zingen, bidden en buiten zijn. Het thema van pride Amsterdam 2024 is Together. En zo pelgrimeren we! Iedereen, LHBTQIA en hetero: van harte welkom!


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Doelgroep: Volwassenen

Meer informatie

De start is op vrijdagochtend 19 juli in de kerk van de Protestantse Gemeente Zandvoort met een ontbijt en viering. De pelgrimage eindigt de volgende dag in de Nassaukerk in Amsterdam-West met de Prayer for Pride. Daarna sluit de pelgrimsgroep aan bij de Pride Walk op de Dam. De tocht voert langs negen kerken uit verschillende kerkgenootschappen. Je kunt de hele tocht meedoen, maar een paar etappes van kerk naar kerk meelopen kan ook. Be Pride, Be a Pride Pelgrim!

Vooraf aanmelden kan bij LHBTI-predikant Wielie Elhorst (wielie.elhorst@protestantsamsterdam.nl). Je kunt hem ook mailen met vragen.