Cultuur & Debat

Expositie Ma Hui / SILENT MOVEMENT

Life is a cycle. You will return to your starting point, and once you start, you will never end.

I enable forms to coexist, creating a dialogue between different dimensions and different structures in silent movement.

– Ma Hui

Kunstenaar Ma Hui (geboren 1958 in Chengde, China; werkt en woont in Buitenveldert, Amsterdam) brengt met haar werk kalligrafie, gewassen inkt, Zenboeddhisme en hedendaagse kunst samen. De tentoonstelling Silent movement toont een aantal sleutelstukken uit haar oeuvre. Een centrale plek is weggelegd voor haar installatie Endless Lines, een serie droge naald etsen op zeven rollen rijstpapier van elk twaalf meter lang.

Lijnen en cirkels spelen een grote rol in het werk van Ma Hui. Deze geven respectievelijk het ritme en cirkels van het leven en het universum weer in stille bewegingen van water en inkt. Ma Hui leerde kalligrafie, gewassen inkt technieken en poëzie van haar vader om zo expressie te kunnen geven in haar kunstwerken aan de verbintenissen tussen de natuur, mensen en het universum.


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Doelgroep: Jongvolwassenen, Volwassenen
  • Locatie: De Thomas

Meer informatie

De tentoonstelling is te bezichtigen van1 februari tot en met 14 maart 2024. Van dinsdag tot donderdag van 12.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.