Cultuur & Debat

It’s OK… commoning uncertainties

Op initiatief van kunstenaar Jeanne van Heeswijk komen dit voorjaar en deze zomer meer dan honderd lokale en internationale bewoners, makers, denkers en activisten in de Oude Kerk bijeen. Met elkaar en bezoekers gaan zij in gesprek over actuele sociaal-maatschappelijke vraagstukken.

De wereld waarin we leven wordt getekend door globale en lokale crises. Daaruit vloeien onzekerheden voort die ons dagelijks bestaan beïnvloeden. Meer en meer voelen mensen zich buitengesloten van de manieren waarop hun dagelijkse omgeving wordt gevormd, bestuurd en gefinancierd, evenals van de zogenaamde ‘succesvolle’ toekomsten die op hen worden geprojecteerd.

It’s OK… vindt plaats in de Oude Kerk, op De Wallen, een gebied dat in haar huidige realiteit constant wordt betwist. Buren, bezoekers, toeristen, ondernemers, beleidsmakers, en belanghebbenden hebben vaak tegenovergestelde wensen, dromen en behoeftes. Wat betekent het om gemeenschappelijk te zijn of worden, met frictie en tegenstrijdigheden?

It’s OK… wil geen tentoonstelling zijn als spiegel op de maatschappelijke vragen van nu, maar een plek waar deze vraagstukken vrij kunnen worden besproken door de mensen die het (be)treft.


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 20/09/2023 10:00

  • Doelgroep: Jongvolwassenen, Volwassenen
  • Locatie: Oude Kerk

Meer informatie

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 10:00 – 18:00
Zondag: 13:00 – 17:30

Toegangskaarten
Tickets zijn zowel online als aan de kassa verkrijgbaar. Met een toegangskaart heb je toegang tot zowel de tentoonstelling in de kerkzaal als de historische zijruimtes met archiefpresentatie.