Activiteit

Vrede voor Oekraïne?

Juliana, de vredestoespraak uit 1952, toen & nuOp maandagavond 3 april wordt er in De Nieuwe Kerk in samenwerking met de PKA een avond gehouden die in het teken staat van vrede. Als vervolg op de succesvolle tentoonstelling ‘De eeuw van Juliana’ wordt de indrukwekkende speech van Juliana uit 1952 voor het Amerikaanse Congres nagespeeld door de actrice Paulette Smit. In die toespraak, midden in de Koude Oorlog, spreekt de vorstin over verzoening, vrede en verbinding tussen de volken. Journaliste Tracy Metz analyseert de speech met onder andere William A. Harris van de Roosevelt Foundation. Dit eerste gedeelte van de avond is in het Engels.

Na een korte pauze gaat het programma verder met de vraag: heeft deze toespraak ons ook nog wat te zeggen? Bijvoorbeeld over de oorlog in de Oekraïne? Daarover spreken we onder leiding van Wilfred Scholten met onder andere Katya Tolstoi, Theoloog des Vaderlands, Henk Baars (voorzitter van Kerk en Vrede), schrijver Ton van der Kroon en NRC-journalist Hubert Smeets, oud-correspondent in Rusland.


Evenementgegevens

  • Datum:

Meer informatie

De avond begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur met de mogelijkheid de tentoonstelling ‘De eeuw van Juliana’ te bezoeken. Entreeprijs: €7,50, CJP/Museumkaart/stadspas gratis, 3 euro extra voor de restauratie van de zuilen.