Als kerk zijn wij een gemeenschap die Gods liefde gestalte wil geven op dit prachtige eiland. Ons hart ligt bij het inspireren en verbinden van mensen met elkaar en met de levende, liefhebbende God. – Alexander Noordijk, voorganger De Binnenwaai

Bezoekadres:
Gebouw Solid 18, Ed Pelsterpark 2 - 1087 EJ Amsterdam

tel. 06 – 44 82 22 98

Website:
http://www.debinnenwaai.nl/
E-mailadres:
info@debinnenwaai.nl

Predikant(en)

Alexander Noordijk

Overige contactpersonen

Voorganger: Alexander Noordijk, voorganger@debinnenwaai.nl
Scriba: Linda Frank, secretaris@debinnenwaai.nl
Koster: Joke Schoofs, verhuur@debinnenwaai.nl

De Binnenwaai: Kerk op IJburg
In 2010 ging Kerk op IJburg van start. De eerste Protestantse Pioniersplek in Nederland, een samenwerkingsproject van de Protestantse Kerk Amsterdam en de Protestantse Kerk Nederland. Dominee Rob Visser startte met zijn werkzaamheden. Begin 2011 is het nieuwe kerkgebouw officieel in gebruik genomen. De naam van de kerk op IJburg is ‘De Binnenwaai’. Deze naam, bedacht door Hatice Seker, is geen bestaand zelfstandig naamwoord, maar geeft prachtig weer hoezeer we in alle openheid en vrijheid een kerkgemeenschap willen zijn. Fatima Elatik, stadsdeelvoorzitter van Zeeburg, onthulde de nieuwe naam ‘De Binnenwaai’. Kerk op IJburg wil een meerkleurige gemeenschap zijn die, geïnspireerd door het verhaal van de opgestane Heer, opgewekt en opstandig, een bijdrage wil leveren aan een betere samenleving.

De Binnenwaai is inmiddels geen pioniersplek meer, maar onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam Oost, samen met de Eltheto- en Muiderkerk.

SInds 2018 is Alexander Noordijk de voorganger

Meer kerken in Oost

Sluit Menu