Vrijburg

"Het is niet zo dat ik continu een lijntje naar boven heb en ook niet dat ik ervan overtuigd ben dat er een God is. Ik hoop het van harte, want het geeft diepte en perspectief, maar tegelijkertijd weet ik niet wat ik dan eigenlijk hoop. Maar met die vraag wil ik wel de rest van mijn leven blijven stoeien."

Adres:

Herman Gorterstraat 31
1077 WE Amsterdam

Onze predikant

Joost Röselaers

Over Vrijburg

Het allereerste kerkelijk huwelijk ter wereld tussen twee mensen van hetzelfde geslacht werd in 1968 in Vrijburg gesloten; dat zegt veel over het liberale karakter van deze Remonstrants-/Vrijzinnige samenwerkingsgemeente. Vrijburg is al meer dan vier eeuwen een baken van vrijheid in Amsterdam. Begin zeventiende eeuw kwamen de zogenaamde Remonstranten in het geheim samen omdat zij uit de kerk waren gezet. Vanaf 1630 gebeurde dat in de hoedenmakerij aan de Keizersgracht waar later de schuilkerk Vrijburg verrees, nu De Rode Hoed. Stel jij jezelf wel eens vragen over de zin van het bestaan, bezoek dan eens een activiteit van Vrijburg. De kans is aanwezig dat je hier een spiritueel thuis vindt.

Contactpersonen

Predikant
Joost Röselaers: jroselaers@vrijburg.nl of 06 55776713

Mpho Tutu: pastor@vrijburg.nl

Bestuur 
bestuur@vrijburg.nl

Onze kerkdiensten

Omdat liberaal gedachtegoed constant moet worden uitgedaagd, kiest Vrijburg ervoor regelmatig mensen uit de breedte van de maatschappij te laten voorgaan. De diensten zijn stijlvol klassiek en de muziek is van hoog niveau. Tegelijk zijn ze laagdrempelig en voel je de saamhorigheid. Iedere zondag om 10.30 ben je van harte welkom aan de Diepenbrockstraat. De diensten zijn ook online te volgen.