Westerkerk

"Als we de kerk een godshuis noemen, bedoelen we dat meestal figuurlijk. Maar als het avondlicht in de Westerkerk valt, ervaar ik bijna letterlijk iets van God."

Adres:

Prinsengracht 281
1016 GW Amsterdam

(secretariaat bereikbaar ma t/m vr 09.00 – 17.00 uur)

Onze predikant

Herman Koetsveld

Over de Westerkerk

Hou je van stijlvol en klassiek, maar toch persoonlijk, dan is de Westerkerk de plek voor jou. ‘De Wester’ is een icoon van de Jordaan en heel Amsterdam. Hij werd bezongen door Willy Alberty, Johny Jordaan en vele anderen. Hier komt een actieve gemeente samen, op zondag en door de week. De architectuur, de lichtval, het overweldigende orgel en de eeuwenoude rituelen brengen je in hogere sferen.
De kerk is bijna de hele week open voor een moment van rust. Als je wilt kun je een kaarsje aansteken. Regelmatig zijn er concerten en cantatediensten. De gemeente ziet je graag komen. Gun jezelf een moment om uit te stijgen boven het alledaagse en bezoek de Wester.

Contactpersonen

Predikant: Herman Koetsveld, tel. 020 846 56 44, hkoetsveld@westerkerk.nl
Kerkelijk medewerker: Cristina Pumplun vicaris@westerkerk.nl
Koster/beheerder: John Faasse, tel. 020 624 77 66, info@westerkerk.nl
Secretaris Kerkenraad: Ernst Stoker, scriba@westerkerk.nl

Onze kerkdiensten

De kerkdiensten in de Westerkerk zijn een feest van woord en muziek. Op zondagmorgen is er om 10.30 een dienst. Eén keer per maand is er een cantatedienst, doordeweeks zijn er morgengebeden en vespers. De diensten zijn hier online te volgen.

Onze activiteiten

Together: Pride in de Wester

Samen vieren we Pride in de Westerkerk met talkshows, muziek en een expositie!

31/07/2024 16:00
Westerkerk

Lees meer