Kirsten Kalkman

Neem contact op

Ik was als kind echt een nerd die boeken dronk. Maar gelukkig was er op de vrije school waar we naartoe gingen ook aandacht voor kunstzinnige vaardigheden, sfeer, groepsprocessen, natuur. Spiritualiteit is heel wezenlijk voor me, zolang ik me kan herinneren. Ik ben gedoopt en als kind ging ik af en toe naar de zondagsschool en kerk. Als ik in stilte bad als kind, ervaarde ik God als een liefdevolle aanwezigheid die er altijd was.

Als tiener heb ik het een keer uitgeschreeuwd: op wie kan ik eigenlijk vertrouwen, wat is echt? Op een nacht twijfelde heel fundamenteel aan mezelf – het voelde alsof ik in een diepe afgrond viel, alsof mijn zelfbeeld stukgeslagen werd. Maar toen ik midden in die vrije val om redding bad, landde ik ineens op vaste grond. Dat gaf me volledige rust. Maar in de kerk ging het voor mijn gevoel over heel andere dingen.

De bedoeling van Gist is om ruimte te scheppen om samen spiritualiteit in lijf en leven te ervaren. Met gist als symbool, ‘een vies papje’, dat onopvallend en stilletjes werkt, maar veel kan veranderen.

Contactgegevens: kirsten@gist.amsterdam