In deze kerken kun jij komende winter terecht om op te warmen

Meer dan 15 Amsterdamse kerken bieden deze winter een `warme kamer’ aan. Iedereen die in de knel komt door de stijgende inflatie of zich zorgen maakt over een te hoge energierekening is welkom. Hiermee sluiten we aan bij het landelijke initiatief `Warme kamers’ van het Leger des Heils. De organisatie wil deze winter een deken van warme kamers over Nederland verspreiden.

Het Leger des Heils vraagt aandacht voor die groep Nederlanders met een smalle beurs die uit voorzorg kiezen voor een koud huis om extra hoge kosten te voorkomen. Het kan gaan om ouderen, jongeren, zzp’ers, gezinnen, studenten. Het gaat om verschillende mensen die overdag een warme plek zoeken om te werken, te ontmoeten, huiswerk te maken of spelletjes te doen.

“Van de aangekondigde steunpakketten gaan veel mensen pas begin volgend jaar iets merken. Daarom denken we dat het juist nu nodig is om onze deuren extra open te zetten. In veel kerken zijn diaconale centra het hele jaar al open voor ontmoeting en wordt er gebouwd aan nieuwe netwerken in Amsterdamse buurten. Ook mensen die hun kachel niet meer durven  aan te zetten, omdat ze bang zijn dat ze de rekening straks niet meer kunnen betalen zijn welkom” aldus Hanneke van Bezooijen, directeur van de Protestantse Diaconie.

Wil je weten of er een warme kamer bij jou in de buurt is? Kijk dan op warmekamers.nl. Op deze website van het Leger des Heils is een overzicht van alle deelnemende kerken, bibliotheken en buurtkamers te vinden.

Foto: Leger des Heils