Cultuur & Debat

150 Psalmen Vrij

Bijeenkomst bij gelegenheid van de presentatie van de toonzetting van alle 150 psalmen vrij van Huub Oosterhuis door Antoine Oomen.

Het Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek zingt, onder leiding van de componist en op de vleugel begeleid door Roland Aalbers, een selectie van twintig psalmen uit dit indrukwekkende oeuvre. Solisten: Heleen Oomen, mezzosopraan; Mark Walter, bariton.

Alex van Heusden, exegeet, lid van het liturgisch team van Ekklesia Amsterdam, met wie Huub Oosterhuis een nieuwe vertaling maakte van de Thora – de eerste vijf boeken van de bijbel, houdt een inleiding over het bijbelse boek der psalmen.

Kees Kok, theoloog, jarenlang medewerker van Huub Oosterhuis, vertaler en uitgever van zijn werk, voorzitter van het Huub Oosterhuis Fonds, dat de voltooiing van dit grote psalmproject financierde, zal een aantal wezenlijke kenmerken van Oosterhuis’ vrije vertaling van de psalmen bespreken.


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Doelgroep: Volwassenen
  • Locatie: De Thomas

Meer informatie

Deze bijeenkomst vindt plaats op zondag 12 november van 16:00 tot 18:00. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 15 euro, inclusief programmaboekje en drankje na afloop.