Gesprek & Ontmoeting

Aan tafel bij Tim over hoop

Op 14 juni verschijnt mijn nieuwe boek HOOP. Geloven in de toekomst. Een kort en krachtig boek waarin toekomstonderzoeker Jeanneke Scholtens en ik de tijdgeest duiden vanuit de grootste trend van dit moment: de hunkering naar hoop.

Zelf zeggen we er dit over:
“Al een paar jaar stemmen we onze trendradars met elkaar af. Tim is als predikant bezig met het duiden van de tijdgeest. Jeanneke herkent in allerlei trends een zin-dimensie. Samen vullen we elkaar fantastisch aan, niet alleen in persoonlijke gesprekken aan onze keukentafels maar ook op podia. Toen we eenmaal besloten hadden om gezamenlijk een missionaire trendrede te schrijven, zagen we in allerlei vragen en uitingen één dominant verlangen: een hunkering naar hoop. Dus gingen we basale vragen stellen: wat is hoop eigenlijk? Waarom is het anders en dieper dan optimisme? Hoe komt het dat wijze mensen uit heden en verleden denken dat je hopen kunt léren, dat het een groeiproces kan zijn? En natuurlijk: hoe kom je tot hoopvolle daden, klein of groot. We hebben onszelf met dit denk-, praat- en schrijfproces hoop cadeau gedaan. Die hoop geven we graag door.”

Hopen is een woord om je mouwen bij op te stropen. De zomerperiode is daarvoor een uitgelezen seizoen. HOOP is een werkboek, dat in iedere zomerse rugtas of rolkoffer past.

Aan tafel ligt voor iedere deelnemer het boek klaar. Ik geef een korte introductie en neem je mee in een inspirerende werk-/gespreksvorm.


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 03/07/2024


Meer informatie

Je kunt kiezen uit brunch op 30 juni of diner op 3 juli. Verder zijn de bijeenkomsten hetzelfde. Ik heb plek voor maximaal 20 tafelgenoten per sessie. Verwacht goed eten en drinken en aangenaam gezelschap.

Deelname kost 49,95 euro per persoon, hierbij krijg je ook een exemplaar van het boek. Meld je vooraf aan via de knop!