Activiteit

Boekpresentatie Mpho Tutu van Furth

Op dinsdag 28 juni vindt in Vrijburg Amsterdam de presentatie plaats van Forgiveness and reparation, the healing journey, het nieuwste boek van Mpho Tutu van Furth, predikant van Vrijburg.


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Locatie: Vrijburg

Meer informatie

Er wordt in onze samenleving veel gesproken over verzoening en herstel, met name rond het slavernijverleden. In haar boek biedt Mpho Tutu van Furth verrassende en vernieuwende inzichten, onder andere gebaseerd op de Waarheids- en Verzoeningscommissie in Zuid-Afrika en haar eigen ervaringen als predikant en activist.

Mpho Tutu van Furth is Anglicaans priester en sinds 2022 predikant van Vrijburg. Ze is in 2015 getrouwd met Nederlandse hoogleraar kindergeneeskunde Marceline van Furth. Nadat ze in Nederland trouwden dwong de Zuid-Afrikaanse kerk haar haar priesterschap neer te leggen. Alsnog gaf haar vader Desmond Tutu, die al langer streed voor rechten van homoseksuelen, zijn vaderlijke zege over het huwelijk in Zuid-Afrika. Mpho Tutu van Furth maakt zich sterk om jonge vrouwen te helpen tot bloei te komen. Ze wil hen ondersteunen en coachen bij hun carrière en hen stimuleren hun stem te laten horen.

Over de presentatie

Om 20.00 uur vertelt Mpho Tutu over haar nieuwe inzichten en leest zij passages voor uit haar boek. Kathleen Ferrier, oud-kamerlid en pleitbezorger van een Waarheids- en Verzoeningscommissie in Nederland, zorgt voor een eerste reactie. Predikant van Vrijburg Joost Roselaers leidt de avond. Vanaf 21.00 uur is er ruimte om het boek te laten signeren en een glas met elkaar te drinken.