Activiteit

Cursus Sense of Sabbat

Geen mens kan zonder rust. In een hectisch en veeleisend leven en een samenleving die steeds meer op basis van het 24/7-principe wordt georganiseerd, zijn vrije tijd en rust noodzakelijk om te overleven en als mens te bloei te komen.

Eeuwenoude wijsheid kan ons helpen om het belang van rust, ritme en de biologische klok (her) te ontdekken. Hoe leef je met echte aandacht in een tijd waarin alles om aandacht lijkt te schreeuwen?
Tijdens de cursus verdiepen we ons in joodse en christelijke bronnen om te zien wat deze tradities te zeggen hebben anno 2022.
Zo nodigt de sabbat, de bijbelse rustdag, uit tot een levensstijl van vertrouwen en dankbaarheid, die wordt gedragen door het ritme van rust en werk. Daarmee is het praktiseren van sabbat een alternatief voor een leven dat wordt beheerst door onrust en schaarste.

Ben jij benieuwd wat de eeuwenoude wijsheden van de sabbat hierover te zeggen hebben? In deze cursus lezen we een aantal oude teksten en verhalen over de sabbat, met oog voor spirituele en sociale achtergronden en betekenis. In het eerste deel staat inhoudelijke verdieping centraal, maar ook is er volop ruimte voor een open gesprek waarbij we zoeken naar de betekenis van vandaag de dag. Ook krijg je aan het einde van elke avond praktische handvatten aangeboden die helpen om meer rust te vinden in je eigen leven.

De cursus bestaat uit vier avonden die worden gegeven door Johan Visser, predikant van de Noorderkerk, en Tabitha van Krimpen, Jonge Theoloog des Vaderlands en bedrijfskundige.


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 26/10/2022 20:00


Meer informatie

De vier thema’s (als serie, maar ook afzonderlijk te volgen)
  • Sabbat als oefening in dankbaarheid en vertrouwen
  • Sabbat als verzet tegen dwang en verslaving
  • Sabbat als alternatief voor een economie van schaarste
  • Sabbat als uitnodiging tot bevrijdend leven