Activiteit

Gist Cinema // Ride upon a storm

In de serie Ride upon the storm (Herrens Veje, 2017) van de regisseur Adam Price (bekend van o.a. Borgen) volgen we de levens van predikant Johannes en zijn dierbaren. In tien afleveringen staan hun worstelingen, omgang met het lot en de veranderingen die zij doormaken, centraal. Daarbij spelen uiteenlopende vormen van spiritualiteit en zingeving een rol en is de actualiteit nooit ver weg. De verschillende levenswegen en innerlijke belevingen vormen een wonderschoon kunstwerk dat na elke aflevering uitnodigt om stil te staan bij wat er is gezien en hoe dit raakt aan eigen hartsvragen.

Filosoof en schrijver Désanne van Brederode neemt je graag mee op deze reis, met een korte introductie vooraf en gesprek na afloop. In vijf avonden bespreken we karakters en levenswegen van Johannes, Elisabeth, Christian, August en Amira. Wat vormt hen en hoe raakt dit aan mijn leven?

  • 24 feb, 10 mrt, 24 mrt, 31 mrt, 14 apr
  • 19:45-22:15 uur
  • Ticket €12,- per avond of €50,- voor de hele serie

 


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 14/04/2023 19:45


Meer informatie

Over Ride upon a storm (Herrens Veje)

Johannes Krogh, (Lars Mikkelsen) predikant van de Deense staatskerk, komt uit een familie van bekende predikanten en beleeft het als zijn roeping om het geloof van zijn voorvaderen vurig en zonder compromissen uit te dragen – ook als hij daarmee vaak alleen komt te staan. Zijn hartstocht en charisma lijken onuitputtelijk. Althans, zolang ook in zijn persoonlijk leven alles loopt zoals het behoort te lopen en zijn vrouw en volwassen zoons bewogen blijven door dezelfde hooggestemde idealen, met hetzelfde vuur. Zonder hun loyale steun en bewondering, zonder houvast, verandert Johannes in een machteloos, soms (zelf)destructief wrak. Waarbij hij zichzelf nu eens overschreeuwt, dan weer zwelgt in zelfmedelijden. Oog voor de vragen, noden, de kritiek, de pijn en de gaven van zijn naasten heeft hij dan vrijwel niet.