Activiteit

Gist Cinema

In Gist Cinema staan dit najaar drie films van de poëtisch cineast Terrence Malick centraal. Elke bijeenkomst zal filosoof en filmwetenschapper Flore Lutters een korte inleiding geven op de thematiek, stijl en filosofische context van de film. Vervolgens bekijken we samen de film, om na afloop te proosten op de schoonheid en diepgang die we hebben ervaren. Kom jij je ook verwonderen?

 


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 09/12/2022 19:30


Meer informatie

14 oktober| The Tree of Life | Mens & God

Het Amerikaanse Zuidwesten, de jaren 50. Jack is de oudste zoon in een gezin met drie broers. The Tree of Life vertelt zijn levensverhaal, zowel de onschuldige kinderjaren als de volwassen jaren vol desillusie. De volwassen Jack zoekt zonder ophouden naar de betekenis van het leven.

18 november |A Hidden Life | Mens & Medemens

De Oostenrijkse Franz weigert in de Tweede Wereldoorlog voor de nazi’s te vechten. Wanneer hij geconfronteerd wordt met de dreiging van executie wegens verraad, is het zijn geloof en de liefde voor zijn vrouw en kinderen die hem op de been houden.

9 december | The New World | Mens & Natuur

Al snel na zijn aankomst in de nieuwe wereld wordt bemanningslid John Smith gevangen genomen door de indianen. Hij wordt verliefd op de dochter van het opperhoofd en de liefde blijkt wederzijds. De verliefde indiaanse wordt zwaar gestraft. Zij zal zich nu moeten handhaven in een heel andere wereld.

Ticket €12,- per avond of €30,- voor de hele serie