Cultuur & Debat

Grachtenfestival buurtconcert

Tijdens het Grachtenfestival van 11 tot en met 20 augustus vullen kerken (en de rest van Amsterdam) zich met jonge musici van over de hele wereld. Van jong talent tot aan een buurtconcert. Laat je verrassen door de diverse muzikale verhalen. De Thomas opent haar deuren voor het muzikale duo Marta & Mafalda.


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Doelgroep: Jongvolwassenen, Volwassenen
  • Locatie: De Thomas

Meer informatie

Marta & Mafalda vallen op door hun diep emotionele optredens en door hun vermogen om nieuwe muziek soepel te combineren met bekende muziek uit vorige eeuwen. Hun ervaring als kamermuziekspelers en liefde voor het genre blijkt uit hun gepassioneerde en virtuoze manier van spelen. Tijdens dit concert kan het publiek genieten van muziek van de bekende componisten en tegelijkertijd de Nederlandse klassieke muziek van nu beluisteren. En niet te vergeten: als je nog nooit een saxofoon klassieke muziek hebt horen spelen, is dit je kans!

Tijdens dit concert kan je luisteren naar meesterwerken van Claude Debussy en Johannes Brahms die opnieuw worden geïnterpreteerd met nieuwe amplitudes van klankkleur en perspectieven van lyriek, evenals een nieuw voor het ensemble geschreven werk van een prominente jonge Nederlandse componist, Primo Ish-Hurwitz.

Aan het festival nemen meerdere kerken en plaatsen deel.