Cultuur & Debat

Jong talent in de Oude Wester

In Jong Talent in de Oude Wester spelen verschillende laureaten van het Prinses Christina Concours in de iconische Westerkerk van Amsterdam. Samen met Evan Bogerd, de organist van de Westerkerk, speelt een jong talent een afwisselend programma van solostukken en stukken samen gespeeld met orgel.

14 augustus: Trombonist Jisse Kuipers
Het wordt een gevarieerd programma waarin trombonesolo’s met orgelbegeleiding worden afgewisseld met mooie orgelmuziek. Jisse gaat nog niet alles verklappen, maar ze spelen in ieder geval het eerste deel uit het prachtige tromboneconcert van Launy Grøndahl. En, waar hij erg trots op is: ze spelen een wereldpremière! Namelijk het stuk ‘Drie Miniaturen voor Trombone en Piano’ van de Belgische componist Nick van Elsen.
15 augustus: Violist Pouya Izimi
Izimi is een jonge getalenteerde violist die momenteel studeert aan het Koninklijk Conservatorium. Hij won meerdere concoursen en deed al veel ervaring op met het geven van concerten. Pouya brengt een divers programma met passie en emotie. Zijn virtuositeit en gevoel voor muziek zullen ongetwijfeld indruk maken.
16 augustus: Fluitist Jinte van der Heijden.
Jinte speelt fluit vanaf haar achtste en deed al snel mee aan vele concoursen. Ze houdt van muziek maken en is erg blij met alle kansen die zij krijgt, waaronder het concert in de Oude Wester. Ze kijkt uit naar de combinatie van de diepe en zware klanken van het orgel gecombineerd met de sprankelende klank van de dwarsfluit.
17 augustus: Cellist Emma Naegele
Naegele begon met cello spelen toen ze 5,5 jaar oud was en hoewel ze van nature eigenlijk geen ‘podiumdier’ is en helemaal niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat vergeet zij alles om haar heen wanneer ze musiceert. Ze kijkt enorm uit naar het concert en dat o.a. omdat de locatie bijzonder is. Rembrandt ligt hier begraven! Cello & orgel is een niet alledaagse combinatie. De twee stukken die ze samen spelen zijn prachtig. Kol Nidrei van Max Bruch wordt ook wel een gebed voor cello en orkest genoemd. De Derde gambasonate in g mineur van Bach is geschreven voor Gamba en een toetsinstrument zoals klavecimbel of kistorgel. De Gamba raakte in vergetelheid en in onbruik en daarom werd de sonate op cello gespeeld. Het heeft hetzelfde karakter opzet en stijl verwant aan de Brandenburgse concerten.
18 augustus: Violist Pippa Schot.
Pippa begon haar vioolavontuur op 6-jarige leeftijd en zowel de jury van het PCC als die van het Britten Vioolconcours roemde haar om haar bijzondere muzikale persoonlijkheid,  haar performers skills en haar heldere en boeiende spel. Pippa zelf vindt het vooral belangrijk om plezier te hebben tijdens het spelen. In de Westerkerk brengt zij 3 eeuwen viool virtuositeit samen: van een solo partita van Bach tot een deel uit het vioolconcert van Mozart en het Rondo Capriccioso van Saint-Saens. Naast het repertoire kijkt Pippa enorm uit naar de combinatie met orgel.


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 19/08/2023 12:30

  • Doelgroep: Jongvolwassenen, Kinderen, Tieners, Volwassenen
  • Locatie: Westerkerk

Meer informatie

Toegang is gratis. De concerten duren circa 45 minuten.