Bijzondere viering

Kerkatelier // Oude Kerk

Op 18 juni willen we graag de uitdagingen van gastvrijheid en het verwelkomen verkennen en overwinnen tijdens een kerkatelier-dienst. De normale liturgische dienst krijgt een andere invulling. We betrekken het hele kerkgebouw, waardoor er in verschillende kapellen activiteiten plaatsvinden. Op deze eigentijdse manier van geloofsbeleving, spiritualiteit en levensbeschouwing willen we de oorspronkelijke bedoeling van het gebouw nieuw leven inblazen.

 


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Doelgroep: Jongvolwassenen, Kinderen, Tieners, Volwassenen
  • Locatie: Oude Kerk

Meer informatie

We herstarten eigenlijk de manier waarop onze kerk in de middeleeuwen al gebruikt werd, maar dan op een manier die een brug slaat tussen geloof en andere/nieuwe vormen van spiritualiteit en levensvisies. Hiermee willen we de deur openzetten voor mensen die denken dat de kerk niets meer voor hen is.

Tijdens de dienst is er ruimte voor bidden, mediteren en het aansteken van een kaarsje. Maar je kunt ook deelnemen aan een activiteit, afhankelijk van je eigen keuze. Deze keer zal Jeanne, de kunstenaar van het nieuwe kunstproject in de Oude Kerk, langskomen om iets samen met ons te doen. Durf je het aan, dan kun je ook je eigen creativiteit ontdekken door mee te doen aan het houtskooltekenen in een andere kapel. Natuurlijk is er ook iets te doen voor kinderen.