Cursus & Workshop

Levensgist: Oefenen in christelijke spiritualiteit

Heb je behoefte om dichterbij je gevoel te komen? Vind je het lastig om ruimte te nemen om naar je lijf te luisteren? Christelijke spiritualiteit begint bij het ‘gronden’ van jezelf en het contact maken met je adem en hart. Door je hiervan bewust te worden, geef je Gods liefde ruimte om te spreken in je leven. Maar hoe doe je dat?

In de serie Levensgist leer je in drie maandagavonden hoe je lichaam je kan helpen met verbondenheid met jezelf, elkaar en de wereld. Het is een oefenplaats voor een belichaamd en open leven. Hoe leert klei, ademhaling en huid om het leven voluit te omarmen?

 


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 18/03/2024 20:00

  • Doelgroep: Jongvolwassenen, Volwassenen
  • Locatie: Gist

Meer informatie

#1: Grondstof (ma 15 jan)

Tijdens ‘Grondstof’ ervaar je hoe het is om terug te stappen van je drukke (online) leven en neer te dalen in je lijf. Wat is goede grond onder je? Uit welk materiaal bestaat jouw leven? Onder leiding van keramist Berthel van ‘t Goor ervaren we hoe het is om vette klei te voelen, vormen en mee te creëeren. Dit proces brengt je weer in contact met je lijf en helpt je om Gods aanwezigheid op een nieuwe manier te ervaren.

#2: Zuivere lucht (ma 19 feb)

Tijdens ‘Zuivere lucht’ gaan we aan de slag met je ademhaling. De ademhaling staat voor een wereld die de wetten van tijd en ruimte juist overstijgen.

#3: Vuurwerk (ma 18 maart)

We sluiten de serie af met vuurwerk! Wordt ons hart ook vernieuwd als we onze huid laten aanraken?

Tijd
Inloop 19:45 uur, start 20:00 uur, einde 22:00 uur.
Kosten
De serie kost 60 euro, voor een losse avond betaal je  30 euro. Het lijkt ons namelijk het mooist als je er alledrie de avonden bij wilt zijn!
Mocht de prijs een belemmering voor je zijn: je kunt ook kiezen voor het reductietarief van € 20,- per avond. Of kies voor een vrije donatie die past bij wat je kunt geven. Je bent altijd welkom!