Gesprek & Ontmoeting

Luistergroepen in de Elthetokerk

In de Luistergroep delen we dagelijkse ervaringen thuis, op ons werk of in de buurt. We delen onze zorgen en we vieren het leven. We praten en luisteren naar anderen. Hoe pakken anderen het aan? We luisteren zonder te oordelen of adviezen te geven. Tussendoor doen we een beweging, een gedicht of maken we plezier.

 Bij de Luistergroepen is iedereen welkom. Dus ook als je liever stil bent. Het zijn open groepen waar je altijd terug kan komen. Elke keer zijn er nieuwe mensen bij. Welkom.


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Doelgroep: Jongvolwassenen, Volwassenen
  • Locatie: Elthetokerk

Meer informatie

Iedereen zit in een kring. In het midden ligt een kleed met verschillende voorwerpen en wat te eten en te drinken. Eromheen liggen kaartjes met daarop de AFSPRAKEN: Geen lange verhalen. In de ik-vorm spreken. We luisteren naar elkaar. Geen oordelen en adviezen. Een lied, humor en gedichten zijn welkom.

 Eén van de begeleiders heet iedereen welkom. We hebben RUIMTE en TIJD om te praten over onze dagelijkse ervaringen en te leren van de ervaringen van anderen.

 We starten met het VIEREN van het leven: ‘Wie heeft er de afgelopen week iets leuks meegemaakt? Waar werd je blij van?’ Na deze korte verhalen gaan we staan voor een bewegingsoefening. Even de benen strekken voor we naar de verhalen gaan luisteren die knellen als een steentje in je schoen.