Bijzondere viering

Pride Kerkdienst Oude Kerk

Op zondag 23 juli aanstaande verzorgt publicist Mounir Samuel onder de noemer ‘Everyone is included’ de preek tijdens de pride kerkdienst. Mounir Samuel spreekt tijdens de dienst over Genesis 1 1-3 en Johannes 1 1-5.

Voorganger op 23 juli is Peter Tomson, de Sweelinckcantorij verzorgt onder leiding van Herman Mussche de muzikale intermezzo’s, organist is Matthias Havinga en Zero Flags Project is verantwoordelijk voor de aankleding.


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Doelgroep: Jongvolwassenen, Tieners, Volwassenen
  • Locatie: Oude Kerk

Meer informatie

Mounir Samuel werd landelijk bekend door zijn bijdragen in het programma Pauw & Witteman over onder meer de revolutie in Egypte in 2011. In 2012 verscheen zijn boek Mozaïek van de Revolutie een boek over de Arabische Lente en 2016 verscheen zijn literaire debuut Liefde is een rebelse vogel. Op dit moment werkt Samuel voor de Groene, NRC en De Correspondent waar hij onder andere werkt als correspondent in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Hij zal preken over de zin “Everyone is included”, de kracht van taal in dat alles, wie en wat God eigenlijk schiep en welke woorden en labels we daar vervolgens aan hebben gegeven.

De pride-dienst is de 3e echte Pride-dienst die we houden en is de officieuze opmaat voor Pride Amsterdam dat dit jaar van 1 tot en met 6 augustus wordt gehouden. De toegang voor deze speciale dienst is gratis.