Cursus & Workshop

Stappen in stilte

Introductiecursus christelijke meditatie

We zijn in deze drukke tijd vaak het hollen en rennen van afspraak naar afspraak, het leven ‘slokt’ ons op. Hoe kun je wat vaker in de stilte landen? En hoe stap je meer vanuit rust en aandacht het alledaagse leven weer in?

In een cursus van zes maandagavonden neemt Rob Boersma je mee op de weg van de stilte. Elke avond oefen je in een grondhouding van ontspanning en aandacht. Op die rustige basis ga je elke avond aan de slag met een ander thema – van ‘verlangen naar stilte’ tot ‘met stilte de wereld in’. Daarbij worden in elke sessie meditatievormen uit verschillende christelijke meditatietradities gebruikt. Je mediteert bijvoorbeeld met een (bijbel)tekst, een schilderij van Rembrandt, een labyrint of mandala, met muziek of wandelend in de natuur. Zo ontdek je geleidelijk hoe de stilte en jij elkaar het beste kunnen vinden.


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 05/06/2023 19:45

  • Doelgroep: Jongvolwassenen, Volwassenen
  • Locatie: Gist

Meer informatie

Tussen de meditatieavonden zitten steeds twee of drie weken. Tijd genoeg dus om zelf thuis te oefenen! Daar krijg je natuurlijk tips en materiaal voor mee.

Iedereen is welkom om mee te doen aan de cursus – of je nu wel of geen ervaring hebt met meditatie of met christelijke spiritualiteit. Als alle deelnemers € 120,- betalen, kunnen we daarvan de kosten voor de begeleiding en materialen van de cursus dekken. Daarom is dat het standaardtarief voor deze cursus. Maar we vinden het belangrijker dat je meedoet dan dat je betaalt! Je kunt kiezen voor het reductietarief van € 70,- als dat je helpt om er bij te zijn. Of kies voor een vrije donatie die past bij wat je kunt geven. Je bent altijd welkom!