Activiteit

Taizéviering

Muziek en stilte, dat staat centraal tijdens de Taizévieringen van Taizé Amsterdam. Elke eerste donderdag van de maand is er een Taizéviering met als locatie de Nassaukerk in Amsterdam.

Een Taizéviering kun je zien als één groot gebed, in zangvorm. Er worden Taizéliederen gezongen, korte muziekfragmenten op tekst, die zich steeds herhalen. Zo kun je steeds meer bij de diepere betekenis komen van de nummers komen en ze tot je laten spreken. Er wordt een Bijbeltekst voorgelezen, zonder preek. Ook is er een lange stilte van ca. 8 minuten, waarin je tot rust kunt komen, of je verder kunt bezinnen op de Bijbeltekst. Tijdens de viering is er de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken. Qua decor tref je een zee aan warmte aan: kleurrijke oranje doeken, iconen en kaarsjes sprankelen je bij binnenkomst tegemoet.


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 06/06/2024 20:00


Meer informatie

Voorafgaand aan de viering is er om 19:00 een thema-gesprek om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen rondom geloof- en levensvragen. We staan dan stil bij de dagtekst, vaak is dat de Bijbeltekst die in Taizé zelf die dag op het rooster staat. Daarna is er om 20:00 de viering om te zingen, te mediteren en tot rust te komen. Tot slot is er, voor wie wil de borrel met koffie, thee, wijn/bier, sapjes en hapjes om gezellig na te praten, vrienden te maken en mede-zoekers in de stad te ontmoeten.