Activiteit

Talkshow: Voedselpark versus blokkendoos

Van oorsprong is Nieuw-West een stadsdeel met behoorlijk wat groen. Maar op veel plekken staat dat groen onder druk, bijvoorbeeld in de Lutkemeerpolder. Delen van dat gebied worden momenteel bouwrijp gemaakt, terwijl andere stukken vruchtbare grond al een tijd braak liggen. Boeren en activisten strijden voor het behoud van deze groene oase aan de rand van de stad. Wat willen we: Voedselpark of blokkendoos? Hoe bouwen we aan een stad waar we allemaal kunnen wonen, maar waar ook ruimte is voor groen?

Op 28 oktober organiseren de Regenbooggemeente en wijkgemeente Osdorp-Sloten een talkshow over de Lutkemeerpolder en het groene karakter van stadsdeel Nieuw-West, met Iris Poel (Burgerinitiatief Voedselpark Amsterdam) en Maaike Belder (eigenaar café Flink en initiatiefnemer van Stadskas Tuin van Toorop). De leiding is in handen van buurtdominee Nellie van Voornveld.


Evenementgegevens


Meer informatie

De talkshow vindt plaats op vrijdagavond 28 oktober, van 19:30 tot 21:00 in de Ark, Van Ollefenplein 9 te Amsterdam. Het is mogelijk om de talkshow live bij te wonen. Ook is het mogelijk om de talkshow te volgen via het livestreamkanaal van de Regenbooggemeente. Na afloop is er een borrel.

Meer informatie is verkrijgbaar via ds. Nellie van Voornveld (buurtdominee@regenbooggemeente.nl, 06-30684426).