Gesprek & Ontmoeting, Stilte & Gebed

Thomas Troostcafé

Het Troostcafé biedt een huis om op verhaal te komen voor iedereen die leeft met een verlies, of voor wie om welke reden dan ook behoefte heeft aan een moment van stilte en bezinning. We richten ons in het bijzonder op rouw na verlies; dat kan verlies van een dierbare zijn, of verlies van andere zaken zoals gezondheid, werk of geboortegrond.

Het Troostcafé is elke 3e zaterdag van de maand open van 11.00 tot 13.00 uur. Aanmelden is niet nodig, je bent van harte welkom om binnen te komen lopen. Je kunt zomaar even zitten en genieten van de rustige sfeer. Je kunt lezen in een van de boeken die troosten en in onze dichtbundels of kunstboeken. Ook ligt er documentatie over steun bij verlies. Je kunt een kaarsje branden of een boodschap in onze Troostwand achterlaten. En je kunt anderen ontmoeten.


Evenementgegevens

Eerstvolgende keer: 20/04/2024 11:00
Laatste keer: 17/08/2024 11:00

  • Doelgroep: Jongvolwassenen, Volwassenen
  • Locatie: De Thomas
  • Toekomstige data:

Meer informatie

Op 16 september hebben we vanaf 11.30 uur ons Gedichtenuurtje. Bij het gedichtenuurtje lezen we elkaar gedichten voor over verlies en troost. Neem een gedicht mee dat jou op dit moment raakt, of kom eerst alleen om te luisteren. Over elk gedicht praten we na. Aanmelden is niet nodig.

De koffie, thee en onze gastvrouwen staan klaar! Wil je vooraf contact met de organisatie? Stuur een bericht aan info@troostcafe.nl. Sommige bezoekers willen graag vooraf een afspraak maken met ons. Dat kan ook; stuur ons gerust een mailtje.

Zie op onze website meer informatie over wie wij zijn en welke activiteiten we nog meer organiseren, zoals een wandeling of een filmvoorstelling: www.troostcafe.nl

Foto stiltekapel: Jasja Johanna