Stilte & Gebed

Vespers in de Stille Week

In de Joodse traditie wordt voor Pesach het huis schoongemaakt, om te zorgen dat er geen spoortje zuurdesem meer aanwezig is wanneer het Pesachfeest wordt gevierd. De Stille Week voor het christelijke Pasen zou je een vorm van innerlijke zuivering en voorbereiding op het paasfeest kunnen noemen.

De vespers die iedere avond in de Noorderkerk worden gehouden zijn een hulpmiddel om in die week stiller te worden. En om losser te raken van de gewone dingen van het leven. Zodat je met steeds meer aandacht je kunt richten op Gods verlossing. De route in de Stille Week loopt langs het lijden en de dood van Christus, die we in het bijzonder op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag gedenken. Je wordt geconfronteerd met de pijnlijke en donkere kanten van ons bestaan en kunt niet wegkijken van het vuil in je leven en in de wereld.

De goede verrassing van deze week is echter dat je juist daarin God ontmoet: de gekruisigde God, die de zonden van de wereld draagt. Dat wekt het verlangen om op paasmorgen uit de stilte en de confrontatie van deze week op te staan. Met hoop en grote vreugde opnieuw de verlossing en het leven te vieren.


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Doelgroep: Volwassenen
  • Locatie: Noorderkerk

Meer informatie

Deze vespers zijn op maandag 25 tot en met donderdag 28 maart om 19:30 in de Noorderkerk.