Activiteit

WOMEN: PREACH!

Een viering in De Thomas door vrouwelijke stemmen van leiders en strijders
Met Rosaliene Israël, Meral Polat, Marjolein Moorman, Julia-Beth Harris en het ABC Gospel Choir

“Niet in staat zijn je verhaal te vertellen is als een levende dood, en soms een letterlijke. Een stem hebben is essentieel. Mensenrechten gaan over meer, maar dit is de kern ervan, en dus kun je de geschiedenis van het gebrek aan vrouwenrechten zien als een geschiedenis van het zwijgen, en dat zwijgen verbreken” – Rebecca Solnit

Wij vieren Internationale Vrouwendag met een swingende en inspirerende avond waar de stemmen van vrouwen centraal staan. Stemmen die het recht nemen om, door spreken of zwijgen, iets in de wereld te zetten waar we vandaag de dag niet meer omheen willen. De avond draait om preken en spreken, om spoken word, een lekker lied, een inspirerend gedicht.


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Locatie: De Thomas

Meer informatie

Met Rosaliene Israël, die van haar ouders geen dominee mocht worden omdat ze vrouw is.
Met de Zuid-Afrikaanse dichter Julia-Beth Harris.
Met Marjolein Moorman die als wethouder strijdt voor de ziel van Amsterdam,
en met theatermaker en zangeres Meral Polat.

We zingen en swingen met het ABC Gospel Choir en laten onze stemmen horen!

Er wordt vandaag de dag al door heel wat vrouwen gesproken, er worden stiltes doorbroken, kelen geschraapt en stemmen verheft. Al die klinkende stemmen willen we vieren. Tegelijk willen we het zwijgen dat geweest is een zichtbare plek geven in ons collectief geheugen, het zwijgen dat nog aan de gang is pogen te doorbreken en het zwijgen dat nog gaat komen al zingend op onze schouders laten staan.