Cursus & Workshop

Workshop ‘Laat het rijzen’

Leer hoe je zelf levensmiddelen maakt uit basisgrondstoffen als water en graan, olijfolie en kruiden. Maar belangrijker nog: ontdek hoe het beoefenen van oude ambachten inzicht geeft in diepere dingen des levens. In het proces leer je samen te werken met alle zintuigen. Terwijl we lekker aan de slag zijn, proberen we bewust te leren van het maakproces en dit toe te passen in ons dagelijks leven.

Technologie heeft ons leven ingrijpend veranderd. Ons voedsel, drinken en schoonmaakmiddelen zijn abstracte producten die we kopen en gebruiken zonder te weten wat het is. Je smartphone maakt alles in één klik mogelijk, maar de keerzijde is dat we ons vervreemd kunnen voelen van het meest dichtbije: onszelf, ons lichaam, de ander en God bron van Liefde. Is het mogelijk om jezelf te verbinden middels ambachtelijke maakprocessen? Wij denken van wel en we onderzoeken dit graag met jou!


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Doelgroep: Jongvolwassenen, Volwassenen
  • Locatie: Gist

Meer informatie

“Ik was verrast door de lijn die werd gelegd tussen het proces van brood bakken en het echte leven. En het brood smaakte zalig.”  – Deelnemer Bettina