ADAM: Een nieuw magazine voor inspiratie, verbinding en verwondering in de stad

Vandaag is het eerste nummer van het gloednieuwe magazine ADAM officieel overhandigd door Hendrik-Jan Overmeer, voorzitter Algemene Kerkenraad aan Cynthia Cudogham. Cynthia, bekend van het programma ‘Een huis vol’, schittert op de cover van ADAM en is een van de geïnterviewden in de eerste uitgave. ADAM is de opvolger van het maandblad Kerk in Mokum waar de Protestantse Kerk Amsterdam na 14 jaar afscheid van heeft genomen.

ADAM, genoemd naar de eerste mens en de stad Amsterdam, heeft als doel alle Amsterdammers, ongeacht hun geloofsovertuiging te inspireren, te verwonderen en kennis te laten maken met de diepgang en rijkdom die de Protestantse Kerk Amsterdam te bieden heeft. Daarnaast wil ADAM Amsterdammers met elkaar verbinden, door met open en nieuwsgierige blik te kijken naar hoe Amsterdammers zingeving en zielsgeluk vinden. Het magazine gaat 4 keer per jaar verschijnen.  

Rosaliene Israël, predikant-scriba van de Protestantse Kerk Amsterdam is blij met de lancering van ADAM. “Met ADAM laten we de diversiteit en diepgang van spiritualiteit in onze stad en van de Protestantse Kerk Amsterdam zien. ADAM nodigt iedereen uit om de schoonheid van het geloof en het leven in Amsterdam te ontdekken. Het is een waardevolle inspiratiebron voor alle Amsterdammers.” 

De Protestantse Kerk Amsterdam heeft het magazine ADAM in het leven geroepen omdat ze een groeiende behoefte aan zingeving bespeurt onder Amsterdammers. Mensen die zich minder thuis lijken te voelen bij de klassieke geloofstradities, of van buiten de stad komen, en nog geen plek hebben gevonden waar ze zich verbonden voelen. Tegelijk is er binnen de Protestantse Kerk veel vernieuwing gaande, en worden nieuwe vormen in en vanuit de ruim 20 al bestaande kerkplekken gecreëerd die stadsbreed zichtbaarder mogen worden. Deze informatie verbindt ADAM met elkaar, waarmee het zingeving en gemeenschapszin hoopt te vergroten. 

Het eerste nummer van ADAM bevat onder andere een interview met Cynthia Cudogham over rust en vertrouwen; een diepgaand tweegesprek tussen mensen uit verschillende geloofstradities over liefde; een verhaal over het maken van bier en brood als uiting van geloof en één over pelgrimeren, de rubriek Kunst in de kerk met dit keer het brandend braambos in de Westerkerk en nog veel meer.  

ADAM is gratis verkrijgbaar op verschillende kerkplekken van de Protestantse Kerk Amsterdam en in de Stopera. Gedurende het jaar zal het magazine op steeds meer openbare plekken in Amsterdam beschikbaar zijn. Voor aanvragen om ADAM op uw locatie neer te leggen, kunt u contact opnemen via communicatie@protestantsamsterdam.nl. Het magazine is ook digitaal beschikbaar op protestantsamsterdam.nl/adam. Liever een papieren versie? Op deze pagina kun je ook een abonnement aanvragen.