Christelijk geloof ontdekken

Heb je je ooit afgevraagd, waar gaan die Christelijke feesten eigenlijk over? En betekenen die feesten ook iets voor je eigen leven vandaag in Amsterdam? Ontdek meer tijdens de kennismakingsavonden over christelijk geloven. Wat is het grote verhaal van God en mensen? En wat is jouw verhaal?
Tijdens 6 dinsdagavonden ontdek je meer over christelijk geloven, Jezus en christelijke spiritualiteit. Er is veel ruimte voor je eigen vragen en antwoorden. Voorkennis is niet nodig.

Interesse, meer weten of opgeven?
Buurtdominee Jurjen de Bruijne, Jurjen@hebron.amsterdam

De bijbel op tafel

Je bent niet zo met de bijbel bekend, maar wel nieuwsgierig naar de verhalen. Dan nodig ik je uit om aan te schuiven aan de Bijbel-Tafel om een aantal van die sprekende verhalen met elkaar te lezen. Dit seizoen doen wij dat o.a. uit eerste Bijbelboek Genesis, waarin we horen over de oorsprong van ons bestaan en over de wijze waarop God met ons en wij met elkaar omgaan. Het zijn verhalen die verrassen, herkenning oproepen en sowieso veel te denken geven. In een open gesprek gaan we samen op zoek naar de betekenis van deze boeiende teksten. We komen 1 keer per maand op donderdag samen in de Driehoekskamer van 20.00 – 21.30 uur. Voor wie zin heeft is er aansluitend een borrel in een van de cafés op de Noordermarkt.

Meer info: Johan Visser, johan.visser@noorderkerk.org

Je groeit op met de Bijbel en raakt vertrouwd met het geloof. Je verhuist naar de stad, gaat studeren of vindt daar werk en krijgt steeds meer twijfels. Er wordt geschud aan je overtuigingen en je weet steeds minder wat je ervan denken moet. Dan daag ik, ds. Paul Visser, je uit, wie je ook bent, om 7 x 60 minuten te reserveren. Aan de hand van een zevental geloofs-items (o.a. over schepping en wetenschap, je beeld van God, blijvende twijfel, betekenis van gebed, rol van satan) wil ik je te denken geven, in de hoop dat je daar wijzer van wordt. Eerlijke antwoorden op lastige vragen in 7×60 minuten. Daarna kun je napraten bij een hapje en een drankje.

Bijbelstudie in Westerwijk

De Bijbel geeft over veel verschillende onderwerpen informatie. Soms vraagt het wat meer studie om te begrijpen wat de Bijbel bedoelt. De Bijbelstudie wordt geleid door Richard Rotman en René Kadijk.

Dinsdagavond, aansluitend aan de buurtmaaltijd om 19.30u. De studie duurt ongeveer 60 minuten. Kijk voor meer informatie op westerwijkamsterdam.nl