Christelijk geloof ontdekken

Heb je je ooit afgevraagd, waar gaan die Christelijke feesten eigenlijk over? En betekenen die feesten ook iets voor je eigen leven vandaag in Amsterdam?
Ontdek meer tijdens de kennismakingsavonden over christelijk geloven. Wat is het grote verhaal van God en mensen? En wat is jouw verhaal?
Tijdens 6 dinsdagavonden ontdek je meer over christelijk geloven, Jezus en christelijke spiritualiteit. Er is veel ruimte voor je eigen vragen en antwoorden. Voorkennis is niet nodig.

Interesse, meer weten of opgeven? Buurtdominee Jurjen de Bruijne

@: Jurjen@hebron.amsterdam

De bijbel op tafel

Je bent niet zo met de bijbel bekend, maar wel nieuwsgierig naar de verhalen. Dan nodig ik je uit om aan te schuiven aan de Bijbel-Tafel om een aantal van die sprekende verhalen met elkaar te lezen. Dit seizoen doen wij dat o.a. uit eerste Bijbelboek Genesis, waarin we horen over de oorsprong van ons bestaan en over de wijze waarop God met ons en wij met elkaar omgaan. Het zijn verhalen die verrassen, herkenning oproepen en sowieso veel te denken geven. In een open gesprek gaan we samen op zoek naar de betekenis van deze boeiende teksten. We komen 1 keer per maand op donderdag samen in de Driehoekskamer van 20.00 – 21.30 uur. Voor wie zin heeft is er aansluitend een borrel in een van de cafés op de Noordermarkt.

Data: donderdag 28 september, 19 oktober, 23 november, 21 december 2017 en 23 januari (dinsdag!), 22 februari, 22 maart 2018.

Voor meer informatie: Johan Visser johan.visser@noorderkerk.org

Geloof leren

Wil je meer te weten komen over belangrijk thema’s van de Bijbel en het christelijk geloof? In tien avonden gaan we op ontdekkingstocht en denken o.a. na over oorsprong en doel van ons bestaan, over het horen van Gods stem in je leven, over de rol van Jezus en de Heilige Geest, over schuld en vergeving, over vernieuwing van denken en doen, over je plek in de samenleving en omgang met elkaar, over de zin en zegen van bidden. Via uitleg en gesprek hopen we samen wijzer te worden. Er is de (vrijblijvende!) mogelijkheid om na deze sessies belijdenis van het geloof te doen en/of gedoopt te worden. We komen om de week op woensdag bij elkaar van 20.00 – 21.30 uur in de Noorderkerk.

Data: woensdag  31 januari, 14 februari, 28 februari, 21 maart en 11 april 2018

Meer info op http://www.noorderkerk.org/activiteiten/overzicht/

Bijbelstudie in Westerwijk

De Bijbel geeft over veel verschillende onderwerpen informatie. Soms vraagt het wat meer studie om te begrijpen wat de Bijbel bedoelt. De Bijbelstudie wordt geleid door Richard Rotman en René Kadijk. Dinsdagavond, aansluitend aan de buurtmaaltijd om 19.30u. De studie duurt ongeveer 60 minuten. Kijk voor meer informatie op westerwijkamsterdam.nl

Sluit Menu