Mijn naam is Johan Visser. Sinds september 2017 ben ik predikant in de Noorderkerk. Samen met Paul Visser ga ik voor in de zondagse kerkdiensten. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor pastoraat (persoonlijke en geestelijke begeleiding), catechese, vorming en toerusting.
Ik ben getrouwd met Gerdine en vader van drie kinderen. Voordat we naar Amsterdam kwamen, woonden we tien jaar in Antwerpen, waar ik predikant was in een protestantse kerk. Daarvoor werkte ik voor de studentenbeweging IFES-Nederland en studeerde ik theologie en internationale betrekkingen.
Het predikantschap vind ik dankbaar en mooi werk. Daar dragen de vele contacten met mensen, het bezig zijn met de Bijbel en spreken over levensvragen aan bij. Meer nog draait mijn werk om het geheim van God die mensen zoekt en bevrijdt. Een geheim dat ik niet in mijn vingers heb of zelf kan maken, maar waar ik in alle dingen naar verlang en zoek.
Ik houd van lezen, schrijven, een goede film kijken en fietsen (bij voorkeur onder een blauwe hemel of langs het alomtegenwoordige water in Amsterdam).

Hoe langer ik in de kerk meeloop en werk, hoe meer ik van haar ben gaan houden. En dan niet van een droomkerk (die dus niet bestaat), maar gewoon van die alledaagse gemeenschappen van gewone mensen die samen geloven in Christus, leven met elkaar en zich geven voor anderen. De Noorderkerk is zo’n gemeenschap, waar een diverse groep mensen samen het geloof zoekt, vindt en volhoudt en vanuit dat geloof zich ook inzet voor anderen en de wijk rond de kerk.

In de kerk gaat het om het geheim van de wonderlijke en uitdagende liefde van God. In activiteiten, ontmoetingen en gesprekken zijn we op zoek om die liefde te vinden en te delen. Bij die zoektocht speelt de Bijbel altijd weer een grote rol. De woorden en verhalen van de Bijbel zoeken naar een ontmoeting. Iedereen is welkom om met dat geheim in aanraking te komen en om het leven en de levenswijsheid die daarin schuilt te ontdekken en te leren.

Contactgegevens
ds. Johan Visser
johan.visser@noorderkerk.org
tel. 06 48919362

Facebook: @Visser Johan
Website: domineedenktdoor.nl