De Binnenwaai – bevrijdingsdag en brunchvieringen

Elke maand vragen we een kerkplek wat er bij hen speelt. Dit keer spraken we Marjolein Hekman, predikant van de Binnenwaai!

In De Binnenwaai zijn we volop aan het experimenteren met alternatieve vieringen op de zondagmorgen. Zo hebben we (bijna) elke eerste zondag van de maand een brunchviering waarbij we, naast samen zingen, bidden en uit de Bijbel lezen, met elkaar in gesprek gaan onder het genot van een brunch.

Op Bevrijdingsdag ging het over de vraag wat vrijheid voor ons betekent, of geloof daar iets mee te maken heeft, en hoe dat zich verhoudt tot deze wereld waar vrede op heel wat plekken ver te zoeken is. Dat leverde mooie gesprekken op. 

We kijken uit naar zondag 26 mei waar twee IJburgers ons meenemen in het thema ‘waar kom je vandaan?’ en wat zegt dat over wie je nu bent? Op deze manier zoeken we ook op zondag regelmatig het onderlinge gesprek en de interactie op om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Dat werkt goed. Maar natuurlijk zijn er ook regelmatig vieringen met een ‘gewone’ liturgie.

Benieuwd? Je bent van harte welkom om een keer op zondagmorgen om 11 uur binnen te waaien. Of kom langs op de Binnenwaai benefiet op zaterdag 1 juni tussen 11:00 en 16:00. De opbrengst van deze dag is voor het behoud van De Binnenwaai als bruisende en verbindende plek op Ijburg van waaruit we ons geloof met alle IJburgers willen delen.