Dringend advies maximaal 30 personen in de kerk en mondkapjes op
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:03/10/2020
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

Afgelopen dinsdag zijn er nieuwe landelijke regels gekomen om het coronavirus tegen te gaan. Het aantal besmettingen in Amsterdam is erg hoog en het aantal ziekenhuisopnames met corona patiënten verdubbelt de laatste weken. Het doel van de maatregelen is om sociale contacten tussen mensen in elk geval de komende drie weken te beperken zodat het virus minder kans krijgt om mensen te besmetten.

Als kerken hebben wij op vrijdagavond 2 oktober het dringende verzoek van de gemeente Amsterdam/Veiligheidsregio gekregen om de komende drie weken het maximale aantal van 30 bezoekers te hanteren in binnenruimtes waar genoeg plek is om anderhalve meter uit elkaar te zitten. Met daarbij het advies binnen mondkapjes te dragen. Dit is een verzoek aan alle gebedshuizen (kerken, moskeeën, synagogen en tempels). Hoewel de grondwet de ruimte biedt om in vrijheid samen te komen, vinden we het in dit geval verstandig als Protestantse Kerk Amsterdam dit dringende verzoek te onderstrepen.

We zijn begaan met de gezondheid van onze leden en de mensen in de stad. We begrijpen echter wel dat dit opnieuw pijnlijke en ingewikkelde beslissingen met zich meebrengt. Graag verwijzen wij u naar de online vieringen die te volgen zijn via www.protestantsamsterdam.nl/online-vieringen en zijn onze predikanten en pastors beschikbaar voor gesprek.

Mocht u in de tussentijd vragen of opmerkingen hebben, mail ons dan via: info@protestantsamsterdam.nl. Op werkdagen kunt u ook bellen naar: (020) 53 53 700

Ds. Rosaliene Israël
scriba Protestantse Kerk Amsterdam

Vincenza La Porta
directeur Protestantse Kerk Amsterdam