Groene kijk- en luistertips

Duurzaamheid is een actueel thema, ook in de kerk. En niet voor niets. Als kerk hebben we de verantwoordelijkheid om goed te zorgen voor de schepping die ons is toevertrouwd. Door als kerk duurzame stappen te zetten dragen we bij aan het behoud van de aarde voor toekomstige generaties. Wij verzamelden de beste kijk- en luistertips voor een groene toekomst.

Duurzame bucketlist

In deze handige bucketlist van Micha Nederland vind je 101 manieren om zelf of binnen de kerk duurzaam aan de slag te gaan.

Webinars Groene Kerken

Op de website van groenekerken.nl vind je een uitgebreid aanbod aan webinars specifiek voor kerken. Van thema Energie & Klimaat tot Geloof & inspiratie. En van thema Groene vieringen tot Duurzaam denken en doen in de kerk.  Bij elke webinar vind je ook een pagina met gespreksonderwerpen. Zo kun je de webinars ook gebruiken als onderdeel van een avond over Groene Kerk.

Groene Kerken Toolkit

Op de website groenekerken.nl staat een handige ‘toolkit’, waar heel veel duurzame maatregelen staan die je als kerk kunt nemen.

Zeven manieren om een groene(re) kerk te worden

Veel kerken zoeken naar een groene en duurzame manier van kerk zijn. Maar waar begin je? De PKN helpt je op weg met zeven tips om een groene(re) kerk te worden.