Happy Blue Monday
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:15/01/2021
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

HAPPY BLUE MONDAY

Het wordt wel de somberste dag van het jaar genoemd: Blue Monday, de derde maandag van het nieuwe jaar.  De feestdagen zijn voorbij, het is nog winter en een lang jaar ligt voor ons. Zeker in 2021. Zal het virus overwonnen worden door het vaccin? Hoelang duren de COVID-maatregelen nog? Wat is het perspectief?

Om de moed niet op te geven en hoop te houden, vieren we vandaag, 18 januari, Happy Blue Monday. We hebben drie bakkies troost voor je gemaakt in de vorm van:

  • Een hoopvolle video met straatpastor Hanna Wapenaar en stadspredikant Tim Vreugdenhil.
  • Een hoopvolle podcast met hoop-expert Erik Olsman.
  • Een artikel over hoop in tijden van corona van predikant-scriba Rosaliene Israël en straatpastor Hanna Wapenaar.

Podcast: Hoop in tijden van corona

Afgelopen najaar vroeg burgemeester Halsema tijdens een werkbezoek aan de Protestantse Kerk Amsterdam om mee te denken hoe we hoop kunnen bieden in de coronapandemie. Daaruit is onder andere het idee geboren om een podcast te beginnen: Hoop in tijden van corona. De podcast wordt gemaakt door Harmen van der Veen, journalist en podcastmaker. Vandaag lanceren we de teaser van de eerste aflevering met hoop-expert Erik Olsman, Universitair Hoofddocent Geestelijke Verzorging aan de Protestantse Theologische Universiteit. Een gesprek over hoop: wat is het, hoe functioneert het in tijden van crisis en waar vinden mensen het?

Klik op de afbeelding hieronder om de teaser te beluisteren. 

Artikel: Hoop in tijden van corona

Wat helpt Amsterdammers om staande te blijven als de grond onder hun bestaan schudt? Hoe kan de groeiende eenzaamheid onder oude, maar zeker ook onder jonge stadgenoten bestreden worden? Hoop is geen magisch geschenk dat je uit je rugzak tovert om de ander te geven. Wat we daarbij nodig hebben, is ‘onzekerheidsvaardigheid’, een term van componist en creatief onderzoeker Merlijn Twaalfhoven. Lees hier het hele artikel van scriba Rosaliene Israel en straatpastor Hanna Wapenaar.