Hebron – vieren en opnieuw beginnen

Elke maand vragen we een kerkplek wat er bij hen speelt. Dit keer spraken we Jurjen de Bruijne, pionier bij Hebron!

‘Honderd jaar geleden werd in de weilanden aan de rand van Amsterdam het wijkgebouw ‘Hebron – Wijk 3’ gebouwd. Onder leiding van ds. N. van Schouwenburg startte de toenmalige hervormde kerk hier een nieuwe christelijke gemeenschap. Vanaf het begin was Hebron in de Spaarndammerbuurt verbonden aan haar omgeving, met maaltijden, vieringen en aandacht voor mensen. Na de oorlog sloot de wijkgemeente, zoals zoveel kerken, haar deuren.

Maar nu, 100 jaar na de bouw viert Hebron feest! Een nieuwe buurtkerkgemeenschap ontstond, en het wijkgebouw bruist en is vol van leven. Er wordt gevierd, gehuild, gelachen en geleefd. Hebron is een hoopvol teken dat Gods Geest opnieuw begint! Dat vierden we: op zaterdag 9 maart met ons openingsfeest en zondag 10 maart met een inwijding viering. Het gebouw is prachtig gerenoveerd en we vieren dat Hebron van Pioniersplek een missionaire wijkgemeente is geworden.

We genieten nog steeds na!’

Buurtkerk Hebron, Jurjen de Bruijne

Zondag vierden we met 100 mensen een bijzondere ingebruikname van het gebouw. Onder leiding van Rosaliene Israel, scriba bij de Protestantse Kerk Amsterdam en buurtdominee Jurjen de bruijne werden de kaars, bijbel, doopteil en avondmaalsset naar binnen gebracht.