Herdenken en de vrijheid vieren

Op 4 en 5 mei staan we stil bij de vrijheid. We herdenken het gebrek aan vrijheid, en de slachtoffers die vielen. En we vieren dat we vandaag de dag wel in vrijheid kunnen leven. We staan stil bij de waarde van democratie, vrijheid en mensenrechten. Ook op verschillende kerkplekken wordt stilgestaan bij deze dagen.

Terug Weg / Lot van Lunteren

Stel, je wilt het verhaal vertellen van twee mensen die terugkeerden uit de oorlog. Waar moet je dan beginnen? Bij die oorlog? Bij de terugkeer? En hoe eindig je zo’n verhaal? Op 4 mei speelt Lot van Lunteren in De Thomas ‘Terug Weg’: een persoonlijk verhaal over twee familieleden die na de Tweede Wereldoorlog terugkeerden uit de kampen. Lees hier verder.

Vrijheidslunch in Vrijburg

Op 5 mei organiseert Vrijburg een vrijheidslunch rondom het thema vergeving en verzoening. De gastvrouw is Mpho Tutu. Wees van harte welkom om mee te eten en praten! Via deze link vind je meer informatie.

Vrijheidsmaaltijd in het Wereldhuis

De mensen van het Wereldhuis, een ontmoetingsplek en informatiecentrum voor mensen zonder papieren, koken een diner en gaan graag met je aan tafel. Tijdens de maaltijd zullen we toosten op vrijheid, kennismaken, verhalen uitwisselen en met elkaar in dialoog gaan. Schuif je ook aan? Meld je aan via deze link

Vrijheidsmaaltijd in de Keizersgrachtkerk

Ontdek de bijzondere geschiedenis van de Keizersgrachtkerk tijdens deze vrijheidsmaaltijd. De gangen worden afgewisseld met verhalen waaronder dat van koster Van der Baan en dominee Ferwerda die in de Tweede Wereldoorlog zijn gefusilleerd. Ook kun je een kijkje nemen in de de Kerkzaal, waar de bezetter na Dolle Dinsdag wapens aantrof van de verzetsgroep waar ook Van der Baan deel van uit maakte. Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

Eigenzinnige Viering / Vrijheid

Vrijheid is het thema van deze Eigenzinnige Viering van Zinnig Noord. De Eigenzinnige Viering is als een kerkdienst, maar dan helemaal anders. Wel inspiratie, geen dogma’s. Wel gemeenschap, geen verplichtingen. Wel stilstaan, maar ook bewegen. Met muziek, meditatie, een tekst, een ervaringsverhaal en taart vieren we de vrijheid! Meer informatie en aanmelden.