Hoop-Podcast

  • Berichtcategorie:Nieuws

Podcast: Hoop in tijden van corona

Afgelopen najaar vroeg burgemeester Halsema tijdens een werkbezoek aan de Protestantse Kerk Amsterdam om mee te denken hoe we hoop kunnen bieden in de coronapandemie. Daaruit is het idee geboren om een podcast te beginnen: Hoop in tijden van Corona. In deze podcast geven vijf Amsterdammers antwoord op de vraag: waar vind jij hoop in deze tijd van crisis? 

Journalist en podcastmaker Harmen van der Veen maakt deze podcast in opdracht van de Protestantse Kerk Amsterdam, naar een idee van Rosaliene Israël (predikant-scriba Protestantse Kerk Amsterdam) en Erik Olsman (‘hoopprofessor’, Universitair Hoofddocent Geestelijke Verzorging Protestantse Theologische Universiteit). 

In de vijf afleveringen die deze podcastserie telt, staan vijf Amsterdammers centraal. Zij vertellen hoe corona hun dagelijkse leven beïnvloedt, wat zij in deze tijd het meeste missen, maar vooral welke dingen/plekken/mensen in deze situatie van corona hoop geven. 

Terugkerend muzikaal intro is ‘We zullen doorgaan’ van Ramses Shaffy, gespeeld en gezongen door Erik Olsman. 

Aflevering 1

De eerste persoon die Harmen opzoekt is Fred Salomon uit de Pijp. Hij is oud-rechter en joods. Van Fred Salomon leert Harmen dat je niet alleen moet denken aan je medemens, maar dat je vooral iets moet doen voor je medemens. 

Klik op de afbeeldingen hieronder om de podcast te beluisteren of beluister via Spotify.

De Podcast in het Nederlands Dagblad