Informatiemiddag testament, nalaten en kerk

Uitnodiging: Informatiemiddag testament, nalaten en kerk, 10 april 2024

Op woensdag 10 april organiseert de Protestantse Kerk Amsterdam voor leden en betrokkenen van alle wijkkerken een informatiemiddag in de Noorderkerk over testament, nalaten en kerk. Vanuit de Protestantse Kerk Amsterdam willen wij u helpen om uw gedachten over uw nalatenschap en daarmee wellicht over nalaten aan de kerk, vorm te geven. Oud-notaris mr. Jaap van Zaane gaat in op de vele algemene aspecten van het thema ‘nalaten’. Na de pauze beantwoordt hij vragen van de aanwezigen.

Deze bijeenkomst wordt afgesloten met het verhaal van enkele kunstvoorwerpen uit een van de Amsterdams kerken. Er is zoveel moois bewaard gebleven! Kunsthistoricus en lid van de kunstcommissie van de Protestantse Kerk Amsterdam Marco Blokhuis kan er als geen ander boeiend over vertellen. Wie ontwierp het voorwerp, door wie is het geschonken? Wat valt er nog meer aan te ontdekken?

Informatiemiddag testament, nalatenschap en kerk

  • Voor: belangstellende leden en vrienden van de Protestantse Kerk Amsterdam
  • Datum: woensdag 10  april 2024, 14.30 – 17.00 uur (inloop vanaf 14.00 uur)
  • Waar: Noorderkerk, Noordermarkt 44, 1015 NA Amsterdam
  • Met: mr. Jaap van Zaane, oud-notaris en kerkelijk betrokken
    Marco Blokhuis, kunsthistoricus, lid kunstcommissie Protestantse Kerk Amsterdam en kerkelijk betrokken.

Heeft u interesse? Geeft u zich dan vóór 3 april op door een mail te sturen aan: Yvonne Teitsma, adviseur schenken en nalaten, schenken@protestantsamsterdam.nl of te bellen naar het kerkelijk bureau 020 – 53 53 700. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn maar wel interesse hebben, dan kunt u dit ook aangeven. Wij sturen u graag meer informatie.