Methodes en werkvormen

Welke methode voor de kindernevendienst past bij ons? Hoe kunnen we een lijn krijgen in het tiener- of jongerenwerk? Het zijn vragen die regelmatig gesteld worden in kerken. Methodes zijn een behulpzame leidraad voor het invullen van een jaarprogramma. Online is van alles te vinden, maar hoe kies je de juiste methode? Team jeugd heeft voor zowel kinderwerk als tienerwerk vijf tips op een rij gezet voor leuke en inspirerende methodes.

Ben je op zoek naar een losse werkvorm of programma? Bijvoorbeeld een leuk spel of een methode om het gesprek op gang te brengen? Neem dan een kijkje in bijvoorbeeld de ideeënbank van de Protestantse Kerk Nederland. Daarnaast vind je op de website van Youth for Christ een aantal gratis programma’s en heeft de scouting vaak goede spelideeën. Kom je er toch niet helemaal uit? Dan denkt team jeugd graag met je mee. 

Kinderwerk

Werkvormen- en methodes voor kinderwerk

Tienerwerk

Werkvormen- en methodes voor tienerwerk
rondje zonder achtergrond

Contact

Voor meer informatie over werkvormen en methodes rondom jeugdwerk kun je terecht bij jeugdwerkadviseurs Koos van Beelen en Robert Jan Nijland. Je kunt hen bereiken via jeugd@protestantsamsterdam.nl  of  020 – 53 53 700