Muiderkerk

Adres:

Linnaeusstraat 37
1093 EG Amsterdam

Onze predikant

Greteke de Vries

Over de Muiderkerk

Als je fietsend door Amsterdam ooit hebt gedacht ‘wat doet die oude toren aan dat nieuwe gebouw’ dan ben je er langs gekomen: de Muiderkerk. Een brand verwoestte ooit het kerkgebouw tegenover de ingang van het Oosterpark, maar de toren bleef gespaard. Daarachter staat nu een multifunctioneel gebouw waarin verrassend veel gebeurd op religieus gebied.

Kenmerkend voor deze gemeente is de diversiteit van de bezoekers en de nauwe contacten met moskeeën, migranten- en buurtorganisaties en het stadsdeelbestuur. Het is een inspirerende plek voor iedereen die op zoek is naar zin en verdieping en met veel oog, aandacht en zorg voor mensen die het moeilijk hebben.

De Muiderkerk biedt een keur aan sociale, politieke en kunstzinnige activiteiten zoals musicals, het jaarlijkse zeer druk bezochte korenfestival en niet te vergeten de wekelijkse kerkdiensten die een rustpunt zijn op de zondagmorgen. Stap vooral eens binnen.

Contactpersonen

Predikant
ds Greteke de Vries: predikant@muiderkerk.nl of 06-10325127

Voorzitter
Arjan Spit: voorzitter@muiderkerk.nl of 06-13280120

Scriba (secretaris)
scriba@muiderkerk.nl

Beheerder
Martijn van den Dobbelsteen: beheerder@muiderkerk.nl

Onze kerkdiensten

Op zondagmorgen om 10:30 uur is er altijd een kerkdienst. Op elke vierde zondag van de maand delen we brood en wijn (avondmaal). In die dienst zingt de cantorij of levert de muziekgroep een muzikale bijdrage. De diensten zijn online te volgen via Kerkdienstgemist.

Onze activiteiten

De Moderne Theologen

Naar aanleiding van het boek 'Moderne Theologen' bespreken we in deze reeks diverse denkers.

25/06/2024 19:00
Muiderkerk

Lees meer

Keti Koti Dialoog Tafel

Al jaren wordt in de Muiderkerk de Keti Koti Dialoog Tafel georganiseerd met Keti Koti (verbreek de ketenen), als de afschaffing van de slavernij wordt herdacht en gevierd.

01/07/2024 09:30
Muiderkerk

Lees meer