Deel kerst aan tafel

Met elkaar aan tafel schuiven verbindt. Of het nou een eindeloze tafel is, een klein tafeltje of een geïmproviseerde picknicktafel: daar kom je tot elkaar. Op al die verschillende tafels in Amsterdam willen wij een kerstpakket zetten. Geen groot overdadig pakket met eten, maar een klein betekenisvol pakketje om met elkaar in gesprek te gaan over kerst, het verhaal van een baby in een kribbe en het verhaal van de ander. Met een bekende, of juist een onbekende. Tijdens een buurtmaaltijd, bij familie of spontaan voor de kerk op straat. Dat is aan jullie. 

Op deze pagina vind je informatie over het kerstpakket, kun je pakketten aanvragen en vind je ideeën hoe jouw kerkplek er gebruik van kan maken. Daarnaast kun je vanaf half november de campagneposter downloaden om op te hangen op jouw kerkplek.

Contact

 Suzanne Geluk
Projectleider kerstcampagne
  communicatie@protestantsamsterdam.nl

Betekenisvol kerstpakket

Dit vind je in het pakket.

  • Gespreksvragen over het kerstverhaal en de persoonlijke betekenis anno 2022
  • Kerstster met kaartje om weg te geven
  • Kaarsje om te branden voor iemand die je mist deze kerst
  • Figuren om uit te knippen en in te kleuren/schilderen voor in de kerstboom 
  • Een kersteditie van het blad Kerk in Mokum met onder andere interviews, adressen voor Voedselbank en Sociale Kruidenier (om te brengen of te halen), een recept van Blend en een QR-code met link naar een vertelling van het kerstverhaal door spoken-word artis Amara van der Elst en oud nieuwslezeres Noraly Beyer

    Alle pakketten zijn inmiddels gereserveerd. Het aanvragen van pakketten is niet meer mogelijk.

IDEEËN & INSPIRATIE

Wil je vanuit jouw kerkplek gebruik maken van het pakket? Hieronder vind je diverse ideeën om het pakket in te zetten. Heb je zelf een goed idee? Mail ‘m naar communicatie@protestantsamsterdam.nl.

Pop-up kersttafel

Plaats een tafel voor de kerk en zorg voor een gezellige en uitnodigende sfeer, warme chocolademelk en wat lekkers. Nodig voorbijgangers uit om even aan te schuiven aan de pop-up kersttafel en gebruik het kerstpakket als gespreksstarter. Geef de voorbijgangers vervolgens een pakket mee voor thuis. 

Tip: hang een overzicht van jullie kerstactiviteiten zichtbaar op bij de tafel en nodig de deelnemende voorbijgangers persoonlijk uit voor jullie kerstactiviteiten.  

Walking dinner

Iedere gang van de maaltijd op een andere plek. Dat is het idee van een walking dinner. Een paar mensen stellen hun huis open en verschillende groepjes komen langs om te genieten van het gezelschap en de maaltijd. Leg in elke deelnemende tafel een vraag uit het kerstpakket of één onderdeel van het kerstpakket (gespreksvragen, kerstvideo, branden van een kaars etc.) 

Buurtkerstmaaltijd

Nodig buurtgenoten uit voor een buurtmaaltijd in kerstsferen en leg op elke plek het kerstpakket als cadeautje. De inhoud kan tijdens het diner gebruikt worden om met elkaar in gesprek te gaan over het kerstfeest. 

Kerstdiner met familie

Verdieping van het kerstdiner met familie of vrienden? Nodig gemeenteleden uit om tijdens hun kerstdiners thuis gebruik te maken van het kerstpakket en elkaar en het kerstverhaal (nog) beter te leren kennen. 

Campagneposter

De poster van de kerstcampagne is af! De poster kan geprint worden en opgehangen op jouw kerkplek. Wil je een grote geprinte poster? Vraag Team Communicatie naar de mogelijkheden via communicatie@protestantsamsterdam.nl

Kerstactiviteiten

Organiseert jouw kerkplek een kerstactiviteit? Mail ‘m naar Baukje via baukje.burggraaff@protestantsamsterdam.nl. Wij plaatsen vanaf eind november alle kerstactiviteiten op onze website.